Nashik: tattoos op straat, wijn en piepkleine tempels.

Vanuit Mumbai vertrekken we met de trein naar Nashik, 300km verderop. Het leuke van de trein in India is dat je je geen moment verveelt. Het uitzicht is prachtig, vooral in deze regio waar het regenseizoen langzaam begonnen is; overal is het groen. Daarbij lijkt het wel of de meeste passagiers in de trein verkopers zijn, er komt van alles voorbij. 

Zo wordt er eindeloos met chai en samosa gezeuld, vuilniszakken vol popcorn, gereedschapsets, speelgoed, kauwtabak, een man die ritsen repareert, travestieten (we weten niet precies wat zij verkopen), grote manden vol kleurrijk fruit en ook bedelaars doen een rondje. Iedereen gilt, schreeuwt en vraagt om aandacht. Wij kunnen er om lachen en met ons geperfectioneerde wuifhandje bedanken we de mensen voor hun diensten. Behalve voor chai dan.

Het uitzicht in de trein.

Het uitzicht vanuit de trein.



Ook in Nashik is er van alles heilig; de rivier, wat tempels en een grot. Helaas staat de rivier droog waardoor het wat treurig oogt. Maar de schots en scheve houten huisjes, de kleurrijke tempels en de levendige markt maken dat goed. Het is een relatief klein dorp en we zijn duidelijk de enige blanken. We slenteren wat rond en bekijken de tempels terwijl de inwoners ons bekijken.

Overal koepeltjes, kleurrijke daken en winkeltjes.

De lokale markt. 
Kijken, kijken, niet kopen?! 
Een van de drie belangrijkste Hindi tempels aan de rivier.

De drukke straatjes van Nashik.

Soms leek het een western filmset, met een saloon.





Op de weg terug zien we een tatoeƫerder, waarschijnlijk een gypsy, aan het werk. Hij heeft het druk, mannen komen en gaan en hij werkt snel. Geen schets, gewoon uit de losse hand krijgen stoere mannen voor 1 of 2 euro een zonnetje of een hart met een dolk. Hij vervangt de naalden niet en hij maakt ze niet schoon, dus dat scheelt ook weer tijd. Handschoenen of een schone doek doet hij niet aan en als het begint te regenen, schuilt de man onder een zeil, zijn spullen laat hij in de regen liggen. Wordt de naald tenminste nog ƩƩn keer schoongemaakt.

Doet mij een zonnetje om mijn Ohm teken.

Het flash sheet van de tatoeĆ«erder. 

Een romantisch gebaar, hopelijk word hij er niet ziek van...




De Ć©chte reden waarom we naar Nashik zijn gekomen is Indiaanse wijn. Je zou het niet verwachten, maar in deze streek zijn verschillende wijngaarden. De Indiaanse wijn staat nog in zijn kinderschoenen, maar dat weerhoudt ons er niet van om met de tuk-tuk naar wijnhuis Sula te gaan. We krijgen een korte uitleg, zien de vaten en de druiven. Maar daarna komt waar we echt voor komen…. Een proeverij! Na een dikke drie maanden zonder wijn, lusten we wel een glaasje! We proeven zes verschillende wijnen; een bubbelwijn, twee witte, twee rode en een dessertwijn. Hoewel we er niet echt wat van verwachten, zijn de wijnen bijzonder lekker! Met een lichte buzz genieten we nog wat van het uitzicht op het platteland en tuffen daarna terug in de tuk-tuk. Op naar de volgende stad!

De druivenranken afgezet met rozenstruiken.

Zo gelukkig.....

De voorraad.







Kiki en Mathieu

Volg ons op onze reis rond de wereld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten