Het eten in Bolivia: krokodil, broodjes worst, eten op de markt

Het eten in Bolivia was typisch Zuid-Amerikaans, een beetje het verlengde van Peruaans en dus niet heel verrassend, maar wel erg lekker! In de ochtend kregen we dezelfde droge witte broodjes met jam als in Peru, ’s middags een zware lunch met vooraf soep en ’s avonds vaak wat kleins. Vooral de kleine eettentjes in de markthallen waren grote favoriet! Hier aten we dan ook dagelijks, of zelfs twee keer per dag aan piepkleine tafeltjes aan de keuken en kletsen we wat met locals.

Ook al is het uitzicht nog zo mooi, de gortdroge broodjes gaan ons steeds meer tegen staan.












Dit ontbijt daarentegen is betere koek!










Vooral in LaPaz gingen we dagelijks naar de markthal opzoek naar eten. Elk mini restaurantje heeft maar twee of drie opties, dus we wisten meteen wat de keuze was en dat maakt het wat makkelijker. Het eten is simpel, vult goed en kost niets. Ideaal!

Klassieke comedor in de markt van La Paz met open keuken en nu nog lege tafel.








Pastasoep vooraf gevolgd door gestoofd vlees met rijst.

Boliviaans friet ei! Met gehakt en zoete aardappel













Aardappel, rijst, salade en milanesa; soort schnitzel

Het leek op wortel stampot met worst en stoofvlees, maar het smaakte anders. Wel lekker!





Als er geen markthal te vinden was, dan gingen we in 'echte' restaurants eten waar het eten vaak iets luxer en gevarieerder was.

Selderijsoep en rijst, mais met kip.






Belachelijk groot stuk varkensvlees.

Iets minder belachelijk stuk vlees met zwarte aardappelen.





Een bodem van vlees, daarover rijst, tomaat ui en twee eieren. Heftig!




Heerlijke ovenschotel met aardappel, stoofvlees, rozijnen en rijst.

En soms werd er (voor Boliviaanse begrippen) ook heel luxe geluncht en gedineerd. Zoals bijvoorbeeld in Santa Cruz, waar we binnen twee dagen drie keer in hetzelfde restaurant El Ajibe aten. Het restaurant specialiseert in vergeten, antieke recepten die zo'n honderd jaar geleden gekookt werden.

Goddelijke pindasoep en gekookte cassave.



Vlees taart met rijstepap.

En op onze allerlaatste dag aten we krokodil!



Maar we hebben natuurlijk ook in Bolivia weer het nodige gesnackt! Veel bekende snackjes en vooral veel broodje worst. Echt heel veel broodjes worst...

Het originele gortdroge broodje maar dan gevuld met kaas! Een fijne afwisseling!




Mega kaassouflƩ en mega lekker.
Koekje dat smaakt naar lange vingers.
Vers kaneelijs!
Hemelse broodjes chorizo, ofwel Choripan bij een piepklein tentje in de markthal.
Dunne worst hadden ze ook.
Nog eentje dan... 
Een van de vele mierzoete locale drankjes.
Locaal biertje. Ook lekker!
Avondsnack: geroerbakte darmen, maag, organen Ć©n buikspek van varken.
Zak verse, warme popcorn voor 5 cent! Een voordeel van een land met veel mais.

Hoewel we erg genoten van het Bolviaans eten, hadden we soms ook behoefte aan wat westers eten. Maar dat was vaak in Bolivia geen succes...

Saaie droge salade, saaie soep, spaghetti met kaas en een pannenkoek. Niet echt wat we hoopten.
Salchipapa. Boliviaanse kapsalon. 

Fried chicken met spaghetti, best lekker eigenlijk!

Kiki en Mathieu

Volg ons op onze reis rond de wereld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten