Het eten in Zuid-China: heet, heet, heet

We zijn terug in China, maar nu in een ander deel: het zuid westen van China, oftewel de Sichuan streek. Oftewel peper. Voordat we naar Chengdu vertrokken, waarschuwde de eigenaar van het hostel in Yangshuo ons al. Hij zei dat het eten in Chengdu naast peper en hotpot ook bekend staat om konijnenkoppen. Dat belooft veel goeds…



Konijnenkop als snackje

Hotpot met een mix van rund, varken met huid en vet. In een pittig sausje uiteraard.
Hotpot met varkensvlees met huid en vet, aangevuld met koolrabi en aardappel.

Vaak werd er nog wel gewezen naar een bakje rode peper als we eten bestelde. Of kon Kiki nog net op tijd met haar hand voor haar mond wapperen en zeggen: ‘Not spicy please’, Maar af en toe ontkwamen we er niet aan en gutste het zweet over ons voorhoofd. Rode pepers, groene pepers en de Sichuan peper waar je hele mond van gaat tintelen, verdoofd wordt. De pittige hotpot wordt ook wel de ‘numbing hotpot’ genoemd.

Veel groenten sateetjes uitgekozen voor een licht soepje… De bouillon is gemaakt uit 100% pepers.


Ook in Yangshou houden ze van een pepertje op zijn tijd. En van 'beer duck'.

Eend gegaard in bier aan het bot, witte rijst en geroerbakte aubergine.
Kleipot met sissende aubergine, groene paprika en fijngehakte paddestoel. Heel erg lekker.
Gelukkig was er ook nog de “good old” noedelsoep – ook pittig.

Als ontbijt, lekker simpel met een lange croissant aan een piepklein tafeltje

Als late lunch met verschillende soorten bonen en een lel peper uiteraard.

Of als avondeten met ingewanden en dikke rubberachtige noedels



En de snackjes… onze favoriet! Al zijn er in het zuiden van China minder avondmarkten en eetstalletjes dan in het noorden en oosten, we hebben er toch een paar weten te vinden.
Gefrituurde krokante oliebollen met honing en sesam zaadjes. Heerlijk! 
Bij een nieuw gebouwd oud buurtje kochten we Chinese tapas: VarkenssatĆ©, gestoomde dumplings, gebakken tofu, wortel en kool gerold in ‘iets’ met een pittig sausje en drie zoete koekjes gevuld met vijgenchutney. 
Hier kochten we Chinese hamburger met varkensoor. Het oor zit in het middelste bakje aan de rechterkant. Het broodje werd gevuld met iets glibberigs wits en groen (bakje rechts achter). Super lekker broodje!



En dan nog wat random foto’s…

Fruit, met de structuur van een framboos en de smaak van aardbei. Lekker!



Oven met laadjes voor de hamburgerbroodjes
Snuitjes in de supermarkt
Kippetjes aan de scooter
Bescheiden Amerikaans ontbijt in het hostel
Rustig fruitmarktje
Druk fruitmarktje

Kiki en Mathieu

Volg ons op onze reis rond de wereld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten