Chengdu: Chinese opera, panda’s en heel veel niks doen

Het welkomstcomité in het hostel is groots en vrolijk en we voelen ons meteen thuis in Chengdu. Dat komt goed uit want we moeten hier dik een week ‘wachten’ op onze Tibet permit.

In het hostel ligt een boekwerk klaar met allerlei activiteiten en uitjes die we kunnen doen of maken. Zo is er een 71 meter hoge boeddha, er zijn lange wandelingen, paardrijdtochtjes en vele kloosters in de buurt.

We gaan meteen aan de slag en bezoeken de eerste avond een kleine opera voorstelling. De voorstelling begint met de 2 spelers die zich schminken en omkleden. Daarna spelen ze een korte voorstelling. De man speelt een keizer die zijn vader vermoord en van de troon gestoten heeft. Met zang en dans probeert hij nu de favoriete concubine van de overleden keizer te verleiden.

Operazangeres bereidt zich voor op de voorstelling. 
De kwade keizer laat zijn kostuum zien in een opera pose.

 Een dag later bezoeken we het Wenshu klooster waar voor de ingang verschillende dieren worden verkocht, die je vervolgens in de kloostertuinen en vijvers mag vrijlaten als soort van goede daad…

Twee halen, één betalen!

Deze enorme brulkikker woont al even in de kloostertuin.

En als je in Chengdu bent, dan moet je naar de panda’s! We staan vroeg op om als eerste in het park te zijn, voordat we omver worden gelopen door rochelende en schreeuwende chinezen. We waren zelfs zo vroeg dat sommige panda’s nog sliepen.

Voor het ontbijt komen ze wel uit bed.

En daarna weer lekker de boom in.
Slapen kan overal. 
Jonge panda's aan het ravotten.  
Wat een schatje.
Al het geren in grote steden, al die indrukken, toeters en sightseeing begint een beetje te veel te worden. Ook het delen van badkamers en nachtelijke geluiden breken ons op. We zeggen daarom ons hostel gedag en boeken een airbnb appartement in een van de vele flats aan de rand van Chengdu. We hebben alles voor ons zelf en een keuken! ’s Avonds maken we meteen Nederlandse kost!

Hutspot!
Onze nieuwe hood. Maar kijk eens hoeveel flats.
De rest van de week in Chengdu hangen we op de bank, kijken slechte films, doen research voor Nepal en door een kleine spraakverwarring kopen we nog bijna een hele Carrefour supermarkt. Ook koken we meer aardappels, groenten, vlees en wentelteefjes. Even bijkomen van alles en opladen voor Tibet. Het liefst zouden we dat natuurlijk doen aan het strand, maar dat heb je niet in Chengdu. Het flatbos en de vele kleine winkeltjes in de buurt zijn voor nu prima.

Af en toe gaan we naar buiten om andere wijken van Chegdu te ontdekken. ’s Avonds struinen we rond langs marktjes, parken en eindeloze steegjes. Chengdu is niet de mooiste stad, maar wel gemoedelijk en aangenaam.

Waar gaan we vanavond nu weer eten?


Mooi hoor.

Finishing touch. Lokale kersjes.


Daan Reosegaarde eat your heart out. In Chengdu plakken ze overal LED strips op.
De laatste twee dagen bereiden we ons voor op de lange treinreis naar Tibet. We doen nog een wasje, bakken een berg pannenkoeken, laten onze permits printen en bij het ophalen sluiten we onszelf buiten het appartement… Oops.

En na een week Chengdu zit China er op. Met de trein maken we de hoogste treinrit ter wereld naar Tibet. Daarover later meer.

Kiki en Mathieu

Volg ons op onze reis rond de wereld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten