Het eten in Taiwan: mash it up!

De mensen in Taiwan zijn op het eerste gezicht een stuk braver en netter dan de Chinezen. Geen gerochel, men praat rustiger, geen getoeter en er wordt gestopt voor verkeerslichten. Maar, als het om het eten gaat lijken Taiwanezen veel freakier dan Chinezen. Vooral op straat en op avondmarkten zagen en aten we dingen waarvan onze mond openviel.


Op nummer 1: Een hele grote aardappelkroket, opengesneden en gevuld met ei, ham, spek, tonijn, ananas, mais en broccoli. Tot aan de rand overgoten met kaassaus.  
Deze soep is lastig te omschrijven. Je kiest een kom en bovenop liggen de meest herkenbare ingrediƫnten. Maar alle dingen die er verder in zaten? Glibberige blokjes, dunne schuifjes met gezichtjes, oranje gummie rolletjes, bruine gelei reepjes. Je kreeg er nog een paar ondefinieerbare sausjes bij en wat rijst. Vreemd, maar toch best smakelijk!

“Coffin bread” is een dik plak brood dat door een beslag gaat en gefrituurd wordt. Dan word het open gesneden en gevuld met verschillende soorten vulling. Wij kozen een soort stoofvlees. Vettig, maar lekker! 

Een typisch Taiwanees gerecht is deze omelet met oesters, taugƩ, sla, zoete chillisaus en gelei. Erg goed. Al is het moeilijk wennen aan die gelei.


Voor ontbijt kun je verschillende kanten op, maar alle gerechten lijken Ć©Ć©n ding gemeen te hebben. Het is allemaal vettig, heel vettig.
Een whoppy; een plak gebakken bladerdeeg met daarin wit brood, spek, gebakken ei en kaas. 

Gebakken dumplings, vettige bami en een Taiwanese pannenkoek met ei.


Toast met heel veel boter, gebakken ei en kipschnitzel. Why not?
Ook al zijn we dol op Aziatisch eten, soms hebben we ook een cheatday. De Amerikanen hebben duidelijk een stempel gedrukt op het eiland en dat vinden we prima.
Cheeseburgers met goddelijke chili fries en cheese fries bij HM Burgers in Taipei.

Mexicaanse taco’s. Lekker, maar iets te netjes. 

Hotdogs van Mos Burger. EĆ©n klassiek met zuurkool en mosterd, de ander met veel ui en citroen mayonaise. 
Maar, natuurlijk waren er ook klassiekere gerechten.
Gebakken rijst, met gebakken ei en wat kool als lunch.

Noedelsoep met zijdezachte dumplings, groenten en een beetje super mals varkensvlees.

Een gestoomd broodje met vlees (broodje bakpao jongen!)

Gestoomd broodje met kaas en basilicum. 
Gebakken eiernoedelsoep met gefrituurde makreel en… gezichtjes?

En Taiwanese kipschnitzel van Hot Star, zo groot als je gezicht. 



Kiki en Mathieu

Volg ons op onze reis rond de wereld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten