Kathmandu: vliegen over de Himalaya, drukte en de Monkey Temple

De grens tussen Tibet en Nepal is gesloten na de aardbeving van vorig jaar, dus kunnen we niet over land Nepal in, maar moeten we met het vliegtuig. De vliegtickets naar Kathmandu zijn duur, maar als we het uitzicht zien vanuit het vliegtuig is het elke cent waard! Het zicht op de Himalaya en Everest die boven de wolken uitsteken zijn de kers op de taart na een geweldige tijd in Tibet.

Foto's doen de Himalaya geen justice.






Slagroom met de hoogste pieken ter wereld. Brok in keel.
Als we in Kathmandu aankomen, kopen we ons visum en buiten het vliegveld staat de chauffeur van ons hotel op ons te wachten.

We zien meteen dat alles anders is. Anders dan Tibet, anders dan China, anders dan wat wij kennen. De lucht is warmer, de kleuren intenser en de mensen zijn anders. Er zijn sowieso heel veel mensen. Op scooters, fietsen, in auto’s of te voet razen ze door het verkeer, fijn zand, stof en roetdeeltjes stuiven door de lucht. Vanuit de auto nemen we alles in ons op en we hebben het gevoel dat we al in New Delhi zijn. We staan vaak stil, er word getoeterd, het is druk druk druk. Als we in het hotel aankomen, moeten we er ook even van bijkomen. ’s Avonds lopen we een rondje door de toeristenwijk Thamel, waar het rustiger is en wat bekender aanvoelt.

Je zal er maar elektricien zijn.

Eerste ontmoeting met een Royal Enfield Bullet. Liefde op het eerste gezicht. 

Overal wordt herbouwd. 

De machtige Suzuki Alto, de best verkochte auto in Nepal.

 De volgende dag maken we een lange wandeling Thamel uit. Over zandpaadjes, langs huizen en alle soorten en maten en kleine winkeltjes slenteren we naar Monkey Temple. Hier klimmen we naar boven voor een mooi uitzicht over de stad. We lopen linksom de stoepa, zien veel mensen offeren, bidden en natuurlijk wat brutale aapjes!

De straat waar ons hotel aan ligt.


Een van de grotere bruggen in downtown Kathmandu.

Witte lakens hangen op braakliggende terreinen.

De lange klim naar de Monkey Temple.

Kleine stoepa's en Ć©Ć©n hele grote.

Uitzicht vanaf de heuvel waarop de tempel gebouwd is.

Een leerling monnik houdt de lichtjes brandend.

Fruit, rijst, zelfs cola wordt geofferd aan Boeddha.

Mexican standoff.

Kan vast geen kwaad.

Via het Durbar plein dat vorig jaar voor een groot gedeelte verwoest is door de aardbeving lopen we terug naar het hotel. We komen langs binnenpleintjes, kleine tempels en marktkraampjes. Kathmandu blijft heftig met al zijn indrukken, maar na deze dag wandelen zijn we fan!

Helaas kruipt de temperatuur elke dag omhoog en omdat we een wandeltrektocht willen maken van meerdere dagen besluiten we de dag erna Kathmandu te verlaten. Maar we komen zeker terug!

Hindu guru, decked out in rozenkransen.

Funky skeletje op een tempeldeur. 

Tempelbezoeker met allerlei sieraden.

Doodstil binnenpleintje.

Even schuilen in de schaduw.


Kiki en Mathieu

Volg ons op onze reis rond de wereld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten