Waarom op wereldreis?

Sinds dat we samen zijn, reizen we regelmatig. We begonnen klein met weekendjes weg naar steden als Antwerpen, Parijs en Bristol en eenvoudige zomervakanties naar Italiƫ en Griekenland. Maar in 2012, toen we plots allebei zonder werk zaten, besloten we spontaan om twee maanden door Zuidoost-Aziƫ te gaan backpacken.

Die reis maakte enorm veel indruk op ons. De manier van reizen, de duur van de reis, de dingen die we onderweg meemaakten. Na die eerste lange reis wisten we, dit willen we vaker gaan doen.

Samen aan de wandel in Indonesiƫ



Terug in Nederland pasten we onze levensstijl aan; we gingen minder uit eten, kochten minder vaak nieuwe kleding, deden slimmer boodschappen en hielden elke maand meer en meer geld over. In de jaren die volgden, konden we daardoor twee lange reizen maken naar IJsland en Amerika.
Aan de wandel in Utah


In de zomer van 2015 begon het weer te kriebelen. De honger naar een lange reis werd groter en groter en we hadden niet veel dat ons tegenhield. Geen kinderen, geen koophuis, maar wel een boel vrienden en familie Ć©n beide een leuke baan...

Na veel wikken en wegen, dromen en 'soulsearching' hakten we de knoop door. We besloten om in 2016 op wereldreis te gaan.

Het voorbereiden begon en in de winter zegden we onze baan en huurappartement op. We verkochten alle spullen die we niet langer nodig hadden en sloegen de rest op. Nu is het zover en zijn we vertrokken!

Volg ons avontuur op dit blog, onze instagram pagina's en onze facebook pagina en ga samen met ons de wereld rond.

Jut en Jul bij de Grand Canyon


Kiki en Mathieu

Volg ons op onze reis rond de wereld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten