Extra: 10 reisfilms die je moet zien + Muziek!

Krijg je nou echt geen genoeg van gave reisverhalen? Bekijk dan deze tien reisfilms die ons inspireerden! Waarschuwing: voor je het weet boek je een ticket!

Samen met honderd kinderen een 3D film kijken over aardbevingen.




  
Boy
Een komische film over een Maori jongen die pas kennismaakt met zijn kruimelcrimineel van een vader als zijn pa terugkomt om een zak met geld te zoeken die hij jaren eerder begroef.


 
Seven years in Tibet
Waargebeurd verhaal over bergbeklimmer Heinrich Harrer, die tijdens de tweede wereldoorlog tijdens een expeditie in India gevangen wordt genomen door de Britten. Harrer ontsnapt en vlucht over de Himalaya naar het neutrale Tibet waar hij een vriendschap opbouwt met de jongen dalai lama. Nu te zien op Netflix.


 
Motorcycle diaries
Mathieu’s absolute favoriet. In deze film volgen we een jonge Erneste ‘Che’ Guevarra en zijn vriend Alberto Granado op een road trip door het Zuid-Amerika van de jaren ’50 van de vorige eeuw. De trip veranderde het leven van beide mannen en deed Che besluiten zijn carriĆØre als arts in te ruilen voor die van revolutionair.


 
L’ascension 
Ook op Netflix, een film over een jongen uit de buitenwijken van Parijs die zijn doorzettingsvermogen bewijst aan zijn jeugdliefde door Mount Everest te beklimmen zonder enkele ervaring.


 
Darjeeling Limited
Een jaar nadat hun vader is overleden, reizen drie broers samen per trein door India. Het doel is om een betere band met elkaar op te bouwen, het overlijden van hun vader te verwerken en hun moeder te vinden. Alles loopt anders dan gepland.


 
Into the Wild
Student Christopher McCandless geeft al zijn bezittingen en begint aan een reis dwars door Amerika om in Alaska in de wildernis te gaan leven. Onderweg ontmoet hij allerlei figuren die zijn kijk op het leven veranderen. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.


 
The secret life of Walter Mitty
Walter Mitty leeft voor zijn werk als fotoredacteur. Als zijn baan door een reorganisatie op losse schroeven komt te staan, besluit hij achter de fotograaf aan te reizen die hem nog Ć©Ć©n laatste foto schuldig is.



Wild
Ook gebaseerd op een echt verhaal. Na een traumatische ervaring besluit Charel Strayed haar rugzak om te slaan en The Pacific Crest Trail, een beroemde wandelroute langs de hele westkust van Amerika, alleen te bewandelen.



The fastest Indian
Prachtige film met een schitterende Anthony Hopkins als Burt Munro, een stugge en excentrieke motorliefhebber uit het uiterste zuiden van Nieuw-Zeeland. Munro reist met zijn zelfgebouwde antieke Indian racemotor naar de zoutvlaktes van Salt Lake in Amerika om daar een nieuw snelheidsrecord te vestigen.



Hector and the search for Happiness
Vergelijkbaar met The secret life of Walter Mitty. Wel komischer. Psychiater Hector doet al jaren alles exact hetzelfde. Hij vraagt zich op een dag af of hij nog wel gelukkig is en begint aan een reis rond de wereld op zoek naar de betekenis van geluk.


 
Extra: Long way round & Long way down
Geen film, maar twee heuse series. In Long Way Round zie je hoe acteur Ewan McGregor met zijn vriend Charley Boorman met hun BMW motoren de wereld rond rijden in drie maanden tijd. In Long Way Down doen ze het nog eens dunnetjes over en rijden ze van Schotland naar Zuid-Afrika. Waarschuwing, ZEER aanstekelijke serie!



En nog een extraatje, een playlist met muziek die we veel hoorden onderweg. Variƫrend van Chinese opera, tot Bieber, Tibetaanse keelzang en reggaeton. Enjoy!

Kiki en Mathieu

Volg ons op onze reis rond de wereld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten